Een paar weken geleden sprak ik Charelle, super enthousiast over een een nieuw merk en nieuwe behandelingen. Dus aangestoken door haar enthousiasme meteen een behandeling geboekt zodra het in de salon was.

Heel eerlijk had ik niet heel goed geluisterd toen ze er over vertelde…
Mijn ervaring is inmiddels, als Charelle blij is, vind ik het ook een top behandeling!
Dus vorige week donderdag was ik aan de beurt, alle Covid regels werden keurig na geleefd en toch voelde het net zo vertrouwd en gezellig als anders. En wat een mazzel, ze had net een nieuwe stoel! Dus ik lag heerlijk ingepakt, uiteraard met de stoelverwarming aan (vind ik altijd zooo lekker!).
Tip: Voor die tijd naar het toilet gaan! Je ligt wel even.
Eerst smeerde Charelle een gel (mix van hyaluron en retinol) op mijn voorhoofd terwijl ze zei: Ik doe eerst je voorhoofd, dat is het vervelendste deel omdat daar weinig vet zit. Oops, toen dacht ik even, had ik nou maar gegoogeld, wat zou er komen? Maar het viel reuze mee! Het apparaat klinkt een beetje alsof je bij de tandarts bent, ken je dat geluid van de ‘stofzuiger’ bij de tandarts? Nou, daar lijkt het een beetje op.
Maar het viel reuze mee! Voelde een beetje irritant, absoluut niet pijnlijk! Ik dacht opgelucht: Als dit het ergste is… Kom maar door! Stukje voor stukje word je gezicht behandeld. Iedere keer smeert Charelle eerst de gel op je gezicht op het stuk waar ze bezig is. Daardoor weet je precies waar ze weer gaat beginnen. Ik vond dat echt perfect.
De behandeling vloog voorbij! En even tussendoor, ze kan ‘m ook toepassen op je nek of decolleté. Super om die plooien en vouwen te verminderen! Tsja, iets met leeftijd…. 😉
Daarna de Biopulse Theraphy. Een masker, dat rook al super lekker naar ananas. Maar Charelle zei: Vanaf nu moet je stil liggen en je kan straks niet meer bewegen, het duurt 45 minuten. En het masker wordt hard, dus ga lekker liggen. Echt? Zo lang en niet bewegen? Pfff, ik moest spontaan plassen, of toch niet… Uiteraard niet, maar dat flitste door mijn hoofd. Ze bracht het masker aan met een kwast, ook op mijn hals en decolleté. Het voelde heerlijk koel, maar ik was gewaarschuwd, het kon prikken, tintelen of jeuken en een kloppend gevoel geven. Serieus?!
Het voelde als een dik masker gemaakt van gips, dat zou hard worden. Dus ik kon me niet bewegen en dan ook nog kriebels of zoiets. Wist nou niet meteen of dat echt heel erg lekker zou vinden. 😉
Nou dat viel reuze mee! Het masker bleek flinterdun te zijn en ik voelde een warmte zich verspreiden onder het masker. Eigenlijk heel fijn, zo voelde ik dat er wat gebeurde! Daarna voelde ik onder het masker mijn hartslag in mijn wangen, echt een grappig gevoel. Vanaf dat moment moest ik stil liggen en kon ik kiezen of ik mijn telefoon wilde (zodat de tijd sneller voorbij zou gaan) of gewoon wilde liggen. Ik had mijn gsm in mijn hand, maar lag heerlijk te soezelen. Ondertussen voelde ik het masker voor mijn gevoel steeds een centimeter strakker worden. Echt een hilarisch gevoel! Je voelt dat je gezicht steeds meer uitdrukkingsloos wordt, heel grappig!
Na 45 minuten gaat het masker er weer af. Dat was intussen veranderd in craquelé. Het masker gaat er af met wat water en daarna heerlijk met een warme handdoek. Zo lekker!
Toen het klaar was keek ik in de spiegel, ja, een rood hoofd! Maar niet vuurrood, het viel me eigenlijk heel erg mee. Alsof ik in de zon had gezeten zonder me in te smeren met een factor.
Ik kreeg een Calendula olie mee voor de eerste 24 uur. Niks anders smeren en niet zweten (dus niet sporten of sjouwen). Alleen dat olietje smeren als het trekt. Daarnaast kreeg ik nog een crème mee. Samen met de olie de enige producten die ik de komende week mocht gebruiken. Dat was lekker makkelijk!
Thuis was het rode weg getrokken. Ik zag een soort gloed met een mooie blos, alsof ik in de avondzon had gezeten. Zo’n mooie glow over mijn gezicht.
De olie was echt zalig! Smeren als het nodig was… Na een uurtje begon alles in mijn gezicht te trekken, dus heerlijk die olie gesmeerd. Maar ik begreep dat dat per huidtype anders is. Ik heb in die 24 uur veel gesmeerd, maar ik heb een vocht arme en droge huid!
De afgelopen week heb ik alleen de producten van Spa gebruikt. Voor mij waren de crèmes niet vol genoeg, dus ik mixte het met de Calendula olie. Dat was perfect! Mijn gezicht maakte ik schoon met de Resurfacing Cleanser, heerlijk zachte geur, maar vooral een fijn product. Na het reinigen voelde mijn huid al zachter en veel minder droog dan met de andere reinigers die ik hiervoor heb gebruikt.
Inmiddels precies een week verder en wat is het resultaat? Mijn huid is een soort van ‘voller’, maar ook frisser en gezonder van kleur. Alsof ik heel even in het zonnetje heb gezeten, met een lichte blos. Dus ik ga zeker nog een keer de behandeling herhalen zodra dat weer kan.
De Calendula olie is een blijvertje! Ik heb na 2 dagen het gebruiken meteen een flesje besteld. Dat gebruik ik nu extra bij mijn dag en nacht verzorging, een paar druppels is genoeg.